top of page

Inspecties

 

Huisvestingsinspecties


In 2008 is General Safety gevraagd om haar kennis van brandveiligheid, bouwkundige expertise en ergonomische kennis aan te wenden om inspecties te doen. De eerste cliënt hiervoor was de Stichting Keurmerk Internationale Arbeidsbemiddeling. Gedurende de jaren is, de daaruit voortvloeiende huisvestingsinspectie uitgebouwd naar een gerenomeerd keurmerk, waarbij minimale maar hoogwaardige eisen worden gesteld aan een woning met arbeidsmigranten als bewoners.

 

De marktwerking van dit keurmerk gaf als resultaat dat de grotere werkgeversorganisaties haar eigen keurmerk in het leven riepen onder de naam Certified Flex Home. Hier heeft General Safety eveneens haar kennis geleverd voor de ontwikkeling van de norm en de daarbij behorende inspecties.

 

De politiek heeft vervolgens bewerkstelligd dat er een landelijk erkend keurmerk georganiseerd moest worden. Dit keurmerk is genaamd het SNF (Stichting Normering Flexwonen) keurmerk. Hierin zijn alle werkgeversorganisaties en vakbonden vertegenwoordigd die te maken hebben met huisvesting van arbeidsmigranten in welke vorm dan ook.

 

Voor alle keurmerken geldt dat er tijdens de controle gekeken wordt naar: de leefbaarheid, de hygiëne en de veiligheid van het betreffende pand. 

 

General Safety beschikt over erkende huisvestingsinspecteurs voor SKIA en SNF. Een volwaardige huisvestingsinspectie kunt u aanvragen bij:

 

wenst u vooraf advies waar een locatie, grootschalig of een eensgezinswoning, aan moet voldoen dan kunt u ook bij ons terecht. Wij voeren regelmatig pre audits uit.

 

Onafhankelijke Werkplekinspectie Veiligheid

De samenwerking met gespecialiseerd partners maakt het mogelijk om kennis en expertise te delen. Voor één van onze partners zijn wij een schakel in veiligheid door externe werkplek inspecties uit te voeren bij een waterleidingmaatschappij. 

Deze inspectie kunnen wij ook uitvoeren binnen de bouw, infra, of industrie.

 

Ad hoc inspecties

een andere specialiteit van ons is het uitvoeren van Ad hoc inspecties. Steeds vaker worden wij gevraagd om op hele korte termijn inspecties uit te voeren bij kortlopende projecten in de bouw, infra of bij industriële projecten, dit om te controleren of er wel veilig wordt gewerkt of waar er verbeteringen kunnen plaatsvinden. Ook komen de ad hoc inspecties voor bij de huisvestingsinspecties, hierbij assisteren wij dan een handhavingsteam van de gemeente of we worden door een werkgever benaderd. 

Voor deze inspecties zorgen wij altijd dat we direct of op heel korte termijn beschikbaar zijn.

 

Klik hier om direct een inspectie aan te vragen.

 

 

 

 

bottom of page